Klanten vertellen

Autobedrijf van Tilborg Zaltbommel

Antoinette had een aantal bijzondere wensen. Geen probleem op zich. Maar het vraagstuk werd een uitdaging toen ze ons kenbaar maakte al de wensen in 1 auto te willen hebben.

Laten wij nu net van uitdagingen houden en zo is Antoinette nu de trotse eigenaar van deze geweldige complete multifunctionele kampeer Berlingo. In samenwerking met #3DotZero CamperBox Concepts realiseerden we haar droomauto!

We wensen haar veel plezierige en ontspannen kilometers.

www.van-tilborg.nl


Na een korte uitleg kon ik tevreden naar huis rijden met mijn ‘nieuwe minicamper’.

“ Ik liep al een tijd met het idee om een kleine camper aan te schaffen. Na een tip van een kennis kwam ik bij 3DotZero in Baarn terecht.
Ik heb een afspraak gemaakt en een bezoek gebracht aan de werkplaats/showroom in Baarn, waar Edzo de Jonge alle tijd nam om me alle mogelijkheden te laten zien van zijn camperboxen. Ik heb gekozen voor een MICA Box, en na het aanschaffen van een Peugeot Rifter XL bij Minibusje.com heb ik een afspraak gemaakt om een definitieve keuze te maken en de MICA Box te bestellen.
Deze week is de box -volgens afspraak binnen drie dagen- geplaatst en heb ik mijn Minicamper kunnen ophalen. Na een korte uitleg kon ik tevreden naar huis rijden met mijn ‘nieuwe minicamper’.
Nu breekt de tijd aan voor het maken van plannen om op reis te gaan, de mogelijkheden zijn oneindig….

Edzo en Richard, heel hartelijk bedankt!”


Alle tijd, vriendelijkheid, geduld, meedenken, advies en kennis is er voor mij vrijgemaakt.

Als er nou één bedrijf is waar ik mensen met veel plezier naar door wil sturen is het naar dit bedrijf. Ondanks dat ik tot nu toe geen vaste klant was, ben ik wel zó enorm geholpen door de eigenaar van dit bedrijf: fantastisch gewoon! Alle tijd, vriendelijkheid, geduld, meedenken, advies en kennis is er voor mij vrijgemaakt. 

Hartverwarmend gewoon. 

Edzo de Jonge: een dikke dank je wel hiervoor!!

Iris de Smit, 

eigenaar Ford Transit Connect”


Vijf weken op pad met onze wannabe-camper, de VW maxi met Mica-box, door Frankrijk naar Noord-Spanje

In mei/juni zijn we vijf weken op pad geweest met onze wannabe-camper, de VW maxi met Mica-box, door Frankrijk naar Noord-Spanje. We hebben enorm genoten van de mogelijkheden om gemakkelijker te trekken. We hebben onze uitrusting aangevuld met een kleptent. Een grotere voor als wel enkele dagen staan, een kleine voor als we maar één nacht ergens verblijven. Dan is toch ook een kleine plek voor prive-dingen wel prettig. Op deze manier konden we snel vertrekken ’s morgens. De matras die op ons verzoek aangepast is naar onze wensen ligt prima, waar we erg dankbaar voor zijn. Wat ook heel fijn is: het bed is al opgemaakt dat hoeft allemaal niet meer na het opzetten van de kleptent. Alles kost minder energie en tijd dan met de vouwwagen, wat ondertussen wel fijn is….

Wel hebben we een paar dingen wat veranderd. De jerrycans hebben we eruit gehaald en een kleinere in het middenstuk voor de krat gezet, ook voor onderweg. Op de plek boven de besteklade hebben we andere dingen kunnen zetten. We merken dat we de tafel niet gebruiken, dus die nemen we niet meer mee, dat levert meer bergruimte op. We kunnen alles meenemen wat we nodig hebben, met nog een paar dingen op het bed.

Wat we wel een aandachtspuntje vonden gaandeweg: met het in-en uitschuiven van de krat in het midden (meerdere keren per dag) begonnen er kleine beschadigingetjes te ontstaan op de rand. Na thuiskomst heb ik daar een profielstukje van 1 cm op gelijmd van aluminium. Misschien is dat iets wat al bij monteren kan worden meegenomen. Het is maar een idee…
Jouw raad om antislipmatjes onder het matras te leggen was heel fijn. Alles bleef mooi op zijn plek. Ook in de lades en onder de krat in het middenstuk hebben we stukje antislipmat gelegd. Top!

Wij vinden het als geheel een heel fijne keuze: Onze auto is ook ons kampeermiddel. In de winter gaat het bed eruit en de bank erin en in de zomer andersom. Het keukenblok laten we er in, ook dat is leuk met b.v. de kleinkinderen: wandeling maken en warme chocolademelk of soep na afloop…. Een van de kleinzonen zei: Dit is een tijdens restaurant! Een ander vroeg: Hoeveel kost deze auto Oma? Dit wil ik later ook! Hoe mooi is dat haha. Zelf gaan we ook dagjes weg en zetten dan verse koffie of zo. De belangstelling van voorbijgangers is dan groot! We hebben al diverse mensen een foto laten maken van je plaatje op het ladenblok.

Ik had je een review beloofd dus bij deze. Binnenkort gaan we weer op stap maar dan richting de Dolomieten. We verheugen ons er enorm op.


Met de Micabox in onze Kangoo naar het Zwarte Woud

Hoi Edzo, hierbij delen wij onze ervaringen met de Micabox, op onze eerste minicamperreis:

Afgelopen mei gingen we drie weken met onze nieuwe minicamper met Micabox naar het Zwarte Woud. Omdat we onze Volkswagen T4 camper wegdeden, oriënteerden wij ons bij 3dotzero op de Micabox, die we tegenkwamen bij het googelen naar nieuwe kampeermogelijkheden. Bij Edzo in de showroom bleek dat de Micabox nog veel handiger en completer was, dan wij hadden gedacht; in de lades kunnen we alles kwijt om te koken en eten, genoeg water in de tankjes mee te nemen, een koelkast en toilet passen erin en we hebben een tassenset voor in de achterste ramen aangeschaft, die respectievelijk ons badkamerkastje en losse-spulletjes-kastje zijn! Die zijn echt geweldig! Erop en eraan (met S-haak aan bevestiging/draaiknop) kan ook nog van alles!
Redenen genoeg om direct te besluiten voor de Micabox te gaan. Alles bij elkaar is het een heel knusse en handige ruimte geworden.

En wat vooral ook belangrijk is: de matraskussens slapen heerlijk en het bed is voor ons zelfs ruimer (!) dan die in de VWcamper. De vier aparte kussens i.p.v. twee grote, zorgen voor meer gemak bij het wisselen van rijstand naar slaapstand vice versa. Wij merkten dat we in de slaapstand, plus ieder een eigen kussentje in de rug, heerlijk relaxed kunnen zitten. Wij gebruikten dus niet de voorstoelen om de ligplanken tegenaan te zetten. Hierdoor hadden we maar twee opstel-versies, wat ons werk scheelde. Doordat het zo ongeveer alle dagen van de drie weken vakantie regende, hebben we goed geleerd hoe we de slaapstand en de rijstand zelfs van bínnenuit de auto kunnen omwisselen; elke dag werden we er handiger in.

Om te koken of zelfs koffie te zetten, gebruikten we vaak een kleptent; zelfs in de hoosregen konden we zo uit de voeten… en ook in de auto aan het tafeltje eten ging prima!

Op de fotocollage is te zien hoe knus en handig we het hadden. We hebben ook echt het voordeel van de gewone auto t.o.v. de camper beleefd: in Freiburg en Baden Baden parkeerden we midden in het centrum in een parkeergarage, waar we voorheen niet in pasten of vanwege milieuzone niet konden komen. En waar het verboden is voor campers, zijn we gewoon een auto en waar alleen campers mogen parkeren, zijn we natuurlijk een camper!

Geregeld wilden mensen onderweg onze Micabox bekijken en maakte men er een foto van.

Al met al zijn we zeer content met onze Micabox in de Kangoo en we hopen nog veel mooie reisjes te maken!

Groeten van Reinout en Edith


Renault Kangoo met modulaire MacBox

Beste Edzo,
Dit weekend zijn we voor het eerst een weekendje weg met de Renault Kangoo met de modulaire MacBox. Alles werkt perfect!
Je had nog een review van mij tegoed, bij deze: “Wij zijn heel blij met de MacBox in onze Renault Kangoo. Edzo heeft vanaf het begin met ons meegedacht over onze wensen en voorkeuren, dat was heel fijn. Toen we wisten wat we wilden, duurde het een paar weken om alles te bestellen. Daarna was het inbouwen van de MacBox binnen twee dagen klaar. Alles werkt goed. 3DotZero werkt alleen met goed materiaal, dat merk je aan alles, van het bedmatras tot aan de knopjes van de kastjes en de luifel. Alles is mooi en heel degelijk. Top!”

Vriendelijke groet,
Kees & Olga


Met de Mica Box naar Thüringen

In de loop der jaren hebben wij diverse camperreizen gemaakt met een Hymer. Omdat wij ons niet comfortabel voelden op smalle binnenweggetjes in den vreemde, besloten we begin 2021 een Volkswagen Caddy maxi aan te schaffen om mee te gaan camperen. Zo gezegd zo gedaan Via internet stuitten we op 3DotZero en Edzo. Dat bleek een voltreffer. Ondanks de drukte in zijn bedrijf nam hij uitgebreid de tijd om ons te adviseren over de Mica camperbox, waarvan wij vonden dat die het beste bij ons past. We waren zeer te spreken over de keukenunit die achterin de auto werd ingebouwd, net als over het makkelijk te plaatsen en te verwijderen bed. Al had dat niet onze grootste prioriteit, omdat wij een daktent op de auto hadden laten plaatsen. De toewijding en het meedenken van Edzo maakten ons helemaal enthousiast. Edzo heeft de Caddy van binnen prachtig bekleed en gestoffeerd en verlichting aangebracht. Ook hebben we een stroomaansluiting laten plaatsen met binnen een dubbel stopcontact.

Vanwege een verhuizing en een langdurige, ingrijpende verbouwing zijn we in al die tijd slechts één keer met de Caddy op stap geweest. In september 2022 vertoefden we een aantal dagen in het Oostduitse Thüringen. Al op de eerste dag bleek het nut van de keuken, alles werkte perfect, zeker toen we eenmaal doorhadden hoe de gasflesjes moesten worden aangesloten. Wij hebben de afwasunit aan de rechterkant eruit gehaald en de lades gebruikt voor serviesgoed en ander kookgerei.

Met de Caddy kunnen we makkelijk op alle plekken komen, keuken en bed hebben we bij ons. Op naar onze volgende (langere) reis.

Zie voor onze andere camperreizen (en autoreizen) www.reisnotities.nl


Renault 4 demo van 3 Dot Zero in Internationale magazines.


Peugeot Rifter L2 – MICA-Box in Berlijn

BERLIN, 29.09.2022 ANKAUF MICA CampingBox mit Zubehör.

“Die MICA-Box von CampUniq ist hochwertig hergestellt und passt perfekt in meinen 2018er Peugeot Rifter L2. Im Vorhinein waren die Terminabstimmungen sehr angenehm und unkompliziert. Ich konnte einen Besichtigungstermin in Baarn kurzfristig organisieren und mir gefiel die MICA-Box bereits im “Showcar”. Die Beratung bezüglich der Farbe & zusätzlichen Features war super und fair. Die Box entspricht genau meinen Erwartungen und Wünschen. Ich bin mit dem Ergebnis super zufrieden und freue mich auf die neue Camping-Saison!”

Tobi B.

Mit freundlichen Grüßen aus Berlin.


Droom mini camper met Mica Camperbox

Vanaf het begin van het project om onze droom mini camper te realiseren heeft Edzo van 3DotZero ons van begin tot eind goed geadviseerd.

Na wat onderzoek hebben wij in mei 2022 een Citroën Berlingo uit 2011 aangeschaft en in juli 2022 een MICA Camperbox laten inbouwen.

Na wat proefjes in Nederland in juli vertrekken we in augustus voor onze eerste echte trip voor 3 weken met de mini camper naar Roemenië.

Onze ervaring met de MICA Camperbox: FANTASTISCH!

Met onze mini camper kunnen wij:
– (Wild)kamperen zonder tent
– Uitgebreid koken
– Relaxen en loungen

Het koken voelt als een luxe en tijdens een stevige onweersbui zit je in de mini camper een stuk aangenamer dan in een tent.

Onze tip: het extra opzettafelfje bij de keuken wordt bijna iedere keer tijdens het koken gebruikt. Kortom, handig om die aan te schaffen.

Tot slot, ook na de aanschaf is Edzo goed bereikbaar bij vragen wat erg fijn is.

Groetjes en veel mini camper plezier van Noa en Serkan


Review MICA box. Juli 2022 Yorkshire Engeland, Oost-, noord- en westkust Schotland

Opel Combo Tour L1H1 1.4 Eco Flex Edition van R. v.d. B.

Na vele jaren kamperen met een kleine tent, heb ik in januari 2022 de overstap gemaakt naar een Opel Combo met een MICA box. In maart – april 2022 heb ik mijn eerste grote tocht gemaakt naar Schotland. Daar heb ik de NC500, de North Coast 500, gereden. Dat is een route van ruim 500 mijl, langs de oost-, noord- en westkust van Schotland.

Via een kennis leerde ik het concept van de MICA box kennen. Na contact gelegd te hebben met Edzo, ben ik wezen kijken en heb ik de verschillende boxen bekeken. De MICA box paste het beste bij de wensen die ik had. Ik heb een Opel Combo 5 persoons auto. De achterbank heb ik eruit gehaald, zodat ik meer opbergruimte heb.

Na Schotland heb ik daar een kist geplaatst, zodat ik meer dan genoeg ruimte heb om alle snoeren en kabels, slaapzak, stoeltjes, tafeltje en allerlei andere spullen op te bergen. Ik heb daar ook voor noodgevallen een mini toiletje (bivvy loo).

Het tweepits gasfornuisje heb ik vervangen voor een éenpits. Voor mij meer dan genoeg en zo heb ik wat extra ruimte voor de pannetjes. De ramen heb ik met folie laten blinderen, voor wat minder inkijk en meer privacy.

Edzo legt alles goed uit en zelfs op het laatste moment kon ik zonder problemen nog wat wijzigingen doorgeven. De MICA box is van erg goede kwaliteit en alles ziet er heel erg netjes uit. Het bed is in een handomdraai in elkaar gezet. Dat kan makkelijk zonder de kussens of andere spullen uit de auto te hoeven halen. Handig, want in Schotland regende of sneeuwde het een aantal keren. De kussens blijven dus droog.

Ik heb gekozen voor een bed in twee delen en daar ben ik achteraf erg blij mee! Ik kan een gedeelte nu opzetten als loungezit en hoef deze niet af te breken voor een bed. Daarnaast kan ik in de camper (zonder de auto uit te hoeven) de helft van het bed afbreken om bijvoorbeeld het toilet te kunnen gebruiken.

Eventueel kan ik een gedeelte van het bed thuislaten, om nog meer ruimte te besparen. Maar tot nu toe is dat nog niet nodig geweest.

Schotland heeft al geleerd dat het concept geweldig goed werkt en helemaal bij mij past. Ook voor korte trips in Nederland en recent een weekje Yorkshire in Engeland is de Combo praktisch en heel fijn. Het bed slaapt heerlijk en er treedt nauwelijks condensvorming op in de auto.

Omdat de Combo een gewone personenauto is, heb ik ook geen problemen met parkeren in een stad of parkeergarage. De kleine weggetjes in Schotland waren ook allemaal goed te rijden.

Via de app Park4Night kun je schitterende kampeerplekken vinden voor campers. Vooral in Schotland waar je op veel plekken mag wildkamperen.


Jantine Vogel en route in Hongarije, 24 juni 2022

Hier wat foto’s van m’n autootje als Minicamper met m’n Mica CamperBox. Ik ben in Hongarije. Onderweg zonder tent heerlijk geslapen in m’n auto en nu de kleptent eraan gezet. Helaas reed ik gister weg met m’n auto, zonder dat ik 1 van de scheerlijnen had losgemaakt. Die had ik aan de spiegels vastgemaakt. Ik trok bijna de hele tent van z’n plaats. Gelukkig brak het touwtje. Iedereen onderweg is benieuwd en wil even kijken. Ze zijn verbaasd wat een ruimte en mogelijkheden de camper box heeft. Ik heb de tafel binnen en het bankje nog niet uitgeprobeerd. Stom genoeg heb ik veel te veel spullen meegenomen en weet dan bijna niet waar ik alles moet laten. (Terwijl er toch genoeg plaats is voor spullen onder het bed). Het is voornamelijk mooi weer, dus kan lekker buiten zitten.

Nu de tent eraan staat wel alle ruimte. De tent staat niet echt goed strak, maar dat komt omdat ik de haringen niet goed de stenige grond in kreeg. Hij sluit wel goed aan bij de auto. De klep laat ik ’s nachts gewoon open staan. Dit kon ook bij een harde regenbui die ’s nachts viel.

Het gasstel werkt goed, maar in de auto vind ik het te gevaarlijk de rechterpit te gebruiken, omdat ik het dan te dicht op het bed vindt staan. Ik kook dan met het gasstel op de tafel. Ik hoop er de hele zomer veel van te gaan genieten.

Groetjes, Jantine Vogel en route in Hongarije.


John en Edith met de Mica Box naar Frankrijk, juni 2022

In onze jonge jaren begonnen met een kleine tent. Daarna met de kinderen een grote tent gevolgd door 17 jaar met een caravan. Nu de kinderen niet meer mee op vakantie gaan en wij wat meer rond willen trekken, eind vorig jaar besloten de caravan te verkopen en een micro camper aan te schaffen. Voor de micro camper hebben wij gekozen voor een 7 persoons uitvoering van de Peugeot Rifter. Via internet hebben we 3dotzero gevonden en een afspraak gemaakt met Edzo. Edzo heeft ons de verschillende boxen laten zien en wij zijn voor de Micabox gegaan omdat deze het beste aansluit bij onze wensen.

Nu net terug van twee en halve week Frankrijk waarbij we in twee en halve week zo’n 2.500 km hebben gereden en in totaal 8 verschillende campings aangedaan hebben.

De voordelen voor ons zijn dat je geen tijd kwijt bent met opzetten van je kampeermiddel en je kunt de auto gewoon kwijt in de parkeergarage als je besluit tijdens de reis verschillende steden / dorpen te bezoeken. 

Het is ons goed bevallen en kijken weer uit naar ons volgend uitje Een weekendje weg of een paar weken, de auto staat gereed en we zijn zo gepakt.

Groetjes,

John en Edith


Anne-Marij op pad met haar zoontje van 4

Vorig jaar ontstond bij mij het idee van de minicamper. Ik wilde graag gemakkelijker op pad kunnen met mijn zoontje van 4. Geen gehannes in mijn eentje met een grote tent. Opzetten gaat dan nog wel, maar op de dag van vertrek is het vakantiegevoel al snel weg zodra het afbreken begint!

Ik wilde graag mijn auto kunnen omtoveren tot slaapcabine, maar ik wilde geen zitplaatsen inleveren. En op een camperbus zat ik persoonlijk niet te wachten, wonend in een grote stad en met mijn weinige talent voor inparkeren.

Toen kwam ik op de website van 3dotzero terecht. Wat een mogelijkheden!! Ik koos voor de micabox, omdat ik deze ook in mijn eentje uit de auto kan halen mocht dat nodig zijn. Ik laat de boxen er zelf in staan, want de auto heeft voor ons genoeg ruimte om alsnog wat bagage van A naar B te verplaatsen. Maar goed, fijn dat het eventueel wel kan. Dan zijn het een paar boxen en planken die gemakkelijk ergens tijdelijk te stallen zijn.

Met veel hulp van Edzo heb ik nu een mooie VW caddy. Hij was ook vaak bereid even met me mee te kijken als ik een auto op het oog had. Edzo heeft mij ook geholpen bij de verkoop van mijn eigen auto! Wat een service.

En toen had ik dus een hele mooie VW caddy met de micabox en een mooi luifeltje. Ook heb ik een bustent erbij gekocht (Vaude drive van). Het in elkaar zetten van het bed was de eerste keer even puzzelen en daarna heel gemakkelijk. En alles weer inpakken is een eitje. Wij zijn met z’n tweeën en voor ons blijft er genoeg ruimte over voor bagage. De voorste stoelen moeten in slaapstand een stuk naar voren geschoven worden, maar daar passen nog steeds tassen op. Ook heb ik speciale zakken gekocht die aan de achterste ramen hangen, waar veel kleine spulletjes in passen. De lades hebben genoeg ruimte voor bordjes, pannetje en bestek.

We hebben er nu een zomer opzitten met een aantal kampeertripjes en ik vind het een groot succes! Met het gemak van in- en uitpakken, ben je zo weg. Ideaal ook voor spontane kortere tripjes.

Groeten,

Anne-Marij


Referentie Iris Meekers – België

Hoi Edzo,

Bij deze even een paar foto’s… en mijn ervaringen over de aankoop. Na lang dromen toch de stap gezet en de MICA camperbox aangekocht voor in een Peugeot Partner. Na een eerste telefonisch contact heb ik een afspraak gemaakt in Soest om wat meer informatie te krijgen. Ik kreeg een heel duidelijke uitleg en demonstratie van de boxen.

De keuze voor de MICA boxen was snel gemaakt. Wat leuk is, is dat ik zowel een zitruimte als een slaapruimte kan maken. Er is voldoende opbergruimte en het geheel ziet er netjes uit.

Wat ik vooral fijn vond, was dat Edzo mee dacht en tips gaf (zonder je meteen het duurste van het duurste aan te smeren). Uiteindelijk heb ik echt een micro-camper op maat met een koelkastje, een luifel en stroom.

Alles werd duidelijk gecommuniceerd, met alle prijzen erbij, dus er waren geen onverwachte kosten. Het contact tussendoor verliep vlot via whatsapp/telefoon/mail, heel aangenaam! Mijn eerste kampeertripje is vlot verlopen, echt een luxe! En de MICA-boxen kregen heel wat aandacht op de camping!

Ik ga er nog veel plezier aan beleven!

Nogmaals bedankt!

groetjes uit België

Iris Meekers

13/07/2021


Emre Gunes – MicaBox

Edzo is very experienced in the area of mini-campers. Before purchasing our van, we visited the shop for a demo of the MicaBox and got good tips on buying the most suitable van for our budget and wishes. Edzo gave us a second opinion during our van-hunt all the way up to the time of purchase. Once our order was ready, we dropped our van in the morning and our mini-camper was ready at the end of the day! Edzo was even nice enough to give me a ride to and back from the train station. Now our 2017 Citroen Berlingo is all set with a MicaBox converting into a bed/lounge area, stove & sink, curtains and 2x220V sockets from an external power source. Highly recommended to all! Thanks!

 


Ervaring bij aankoop MicaBox

Hallo Edzo.

Graag wil ik mijn ervaring delen wat betreft de aankoop van de Mica Box. Altijd hebben mijn man en ik gekampeerd, tent, vouwwagen, caravan. Omdat hij nu in een verpleeghuis zit kan dat niet meer. Toch wil ik ook alleen blijven kamperen omdat we daar altijd enorm van hebben genoten.

Wanneer ik bij andere mensen een Renault Kangoo of een vergelijkbare auto zag, ging ik steeds fantaseren over hoe je die om kon ombouwen tot een kampeerauto. Het zou dan heel simpel zijn, maar ik had overal wel een oplossing voor. Totdat mijn schoonzoon mij aanraadde om eens op internet te gaan kijken naar een minicamper. Zo kwam ik bij 3DotZero en dus bij Edzo terecht. Er waren veel aanbieders maar voor mij kwam dit bedrijf er als beste uit omdat het er kwalitatief zo goed uitzag. Ook omdat zij ook een box leveren waar niet alleen een bed in zit maar ook een zitgedeelte. Dit laatste is voor mij heel belangrijk omdat ik dan lekker binnen kan zitten bij minder goed weer en dan zo het gevoel van een eigen huisje heb.

Ik heb eerst een afspraak met Edzo gemaakt om te kijken of het allemaal echt zo goed was zoals de website beschreef. Nou ik werd niet teleurgesteld. Over iedere centimeter is nagedacht of er is een oplossing voor. Edzo heeft me alle mogelijkheden laten zien en uitleg gegeven waardoor ik steeds enthousiaster werd . Ook kreeg ik info over alles wat je mogelijk in kunt inbouwen en de prijslijst , dat was fijn dan kun je zelf uitrekenen hoeveel je uiteindelijk kwijt bent. Mijn Renault Twingo heb ik bij mijn garage ingeruild en een Renault Kangoo gekocht.

Weer een afspraak in Soest gemaakt. Samen hebben we alles besproken. Het mooie is dat Edzo met je meedenkt en advies geeft. Ik wilde als extra: een CCE stopcontact buiten, drie stopcontacten binnen, twee. Spotjes, raam ventilatie roosters, een ijskast en gordijnen. Het was fijn dat ik zelf mijn gordijnstof kon aanleveren en dat ze daar gemaakt werden. Toen ik mijn auto kon brengen heeft Edzo mij naar het station gebracht en na twee dagen ook weer opgehaald. Na een grondige uitleg, het was niet moeilijk, maar toch fijn als je ziet hoe alles werkt, ging ik weer naar huis.

Omdat het nu geen kampeerweer meer is en ik de hele winter niet ga kamperen heb ik de Mica Box. uit de auto gehaald. Dat kon ik goed alleen doen. Deze staat nu binnen, het is een compact geheel dus staat niet in de weg. Ondertussen denk ik erover hoe het zal zijn als ik eenmaal op de camping sta. Zo ga ik nog bakken kopen die onder het bed passen voor kleding enz.
Verder wil ik vanuit de camping ook weer met de auto rond kunnen rijden en niet van alles moet organiseren om weg te kunnen. Dus heb ik een eenvoudig tentje gekocht, een koepeltje dat in acht minuten staat. Daar kan ik dan de stroomdraad inleggen en mijn losse tafeltje en stoeltje en de parasol, wanneer ik op pad ga. Bovendien is mijn plaats dan ook niet door iemand anders ingenomen als ik weer terug kom.

Ik verheug me enorm op het voorjaar, op het moment dat ik de Mica Box weer in de auto kan plaatsen, deze kan inrichten, zodat ik allen nog mijn kleding en toiletspullen hoef te pakken om te vertrekken voor vele korte vakanties.

Groeten Corry
Boxmeer, 13/11/2020


Onze keuze voor de MacBox in een VW Caddy Maxi

Na verkoop van onze VW T6 California waren we op zoek naar een bruikbaar alternatief, zonder de RDW-aantekening van ‘ingericht als kampeerwagen’ en bij voorkeur geen diesel. Ook de lengte van de hoofdbestuurder (198 cm) was een bepalend criterium.

De zoektocht werd mede bepaald door de mogelijkheid om een keuken-systeem te kunnen plaatsen, waarbij de keuze nog niet was bepaald. De minicamper-boxen van 3DotZero Automotive leken ogenschijnlijk inwisselbaar.

Na het vergelijken van de personenuitvoeringen van Citroën Berlingo/Opel Combo/Peugeot Rifter en de VW Caddy Maxi hebben we gekozen voor de qua inrichting/bediening zeer vertrouwd overkomende VW Caddy Maxi. Daarnaast vonden we het een pluspunt, dat bij deze auto de tweede rij stoelen kon worden verwijderd en niet alleen maar opgeklapt.

Vervolgens de keuze voor een camperbox. De keuze werd vergemakkelijkt, doordat bij Edzo op het moment dat we daar waren er een VW Caddy Maxi stond, met de MacBox. Dat gaf meteen de mogelijkheid een en ander goed te bekijken, te proberen (hoe ligt de matras) en deze ervaring in te zetten bij het vergelijken met de QuQuQ en de MicaBox.
Uiteindelijk hebben we gekozen voor de MacBox, waarbij ook meespeelde dat het aanzicht één strak geheel was: alle laden in hetzelfde motief (wij kozen voor ‘Bulli’) en een goed toegankelijke koelbox. Verder hebben we gekozen voor de 10 cm dikke driedelige traagschuimmatras.

Na een 3-weekse vakantie in Nederland (augustus/september 2020) kunnen we zeggen dat we heel tevreden zijn over de MacBox. Tijdens deze 3 weken hebben we de indeling van de rechterladen gewijzigd, want de ideeën hierover voorafgaand aan de vakantie bleken toch minder praktisch.
Het waterkraantje/afwasbakje functioneerde goed, evenals het 1-pits kooktoestel, dat overigens uit de lade werd gehaald om op een keukentafel of de op de camping aanwezige picknick tafel te gebruiken. De besteklade bleef zo bereikbaar. Het toestel is goed te bedienen (qua warmteregeling) en het verwisselen van het gaspatroon bleek een fluitje van een cent.
De uitschuifbare koelbox (Indel B travelBox TB31A) bleek qua ruimte goed in te delen en koelde goed. Je moet alleen niet vergeten het snoertje voor de 220V-aansluiting mee te nemen en te plaatsen in het stopcontact van de CEE-buitenaansluiting; de auto-accu was dus na een aantal dagen leeg getrokken; gelukkig hadden we behulpzame campingburen voor de starthulp om toch weg te kunnen rijden.
Ook de matras is goed bevallen. Het beklimmen van het slaapgedeelte (via een apart opstapje en de bumper) bleek na enige oefening toch soepel te verlopen. De ruimte onder het slaapgedeelte (achter de MacBox en zonder de tweede rij stoelen) bood voldoende ruimte voor 4 grote kratten; de meegenomen stoelen met kooktafel (in één hoes) en de hierna te noemen bustent lagen tijdens het rijden op een apart plastic zeil boven de uitgeklapte matras met slaapzak in dekbedhoes. Aangezien we maar met zijn tweeën zo camperen, was het niet nodig om de matras in te klappen.
Daarnaast waren de dubbele originele Volkswagen opbergraamtassen  ruim voldoende voor de meegenomen kleding.

Gezien de ‘natte’ weersomstandigheden tijdens deze vakantie waren we zeer content met de zelf uitgekozen Khyam Motordome Tailgate Awning: een bustent, die je aansluit over de achterklep van de auto, en die zelfstandig kan blijven staan. Het weer ‘aankoppelen’ wordt vergemakkelijkt als je een haring met tennisbal als ijkpunt onder de trekhaak plaatst; onze Caddy is voorzien van een achteruitrij-camera.
Het voor ons grote pluspunt van deze tent was het feit, dat het frame aan de tent vastzit; het is als het ware een soort paraplutent. Het opzetten is in ca. 30 minuten gebeurd, en daarmee heb je een overdekte verblijfsruimte van 2,15 x 2,15 (maten van de tent) plus nog eens een overdekte tunnel van 1,30. De drie zijden zijn voorzien van apart af te dekken ramen, en kunnen alle ‘uitgeritst’ worden als een luifel.
Het aparte aangeschafte bijbehorende losse grondzeil bleek het totale grondoppervlak te beslaan, en bleek een nuttig accessoire.

Foto’s van de MacBox staan natuurlijk op de website; onderstaande 3 foto’s dienen voor een eerste indruk van onze Khyam bustent.
Zo hopen we in elk geval de komende jaren te kunnen blijven genieten van onze ‘alternatieve’ camper.

Rita en Erik Schouten
Haarlem, 17-10-2020.

 

VW Caddy Maxi met Khyam Motordome Tailgate, met uitgezette achterwand
De opstap naar het slaapgedeelte.
Zo staat de tent losgekoppeld van de auto

Op vakantie naar Griekenland met de MacBox

Hoi Edzo,

We hebben een fantastische trip gemaakt naar Griekenland, via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Servië en Bulgarije. Hier en daar wat oponthoud aan de grenzen in verband met corona, maar dat viel dat allemaal erg mee.

Lekker op campings gestaan aan zee, lekker zwemmen en niet toeristisch.

Ook een paar nachten op een wilde plek, daar was een extra accu als jouw Dometic PLB 40 lithium draagbare accu met +/- 40 uur stroomvoorziening wel handig geweest.

Ten eerste de Caddy Maxi rijdt echt zeer soepel, en de DSG automaat maakt het zelfs nog gemakkelijker! Alle kleren in de 4 st. zijraamtassen met geweldig veel opbergruimte. We zijn met zijn vieren waarvan 2 jonge kids, dus de achterbank  zit er gewoon in om te rijden en met slapen gaan de leuningen in de horizontale stand, dan hebben we onder het slaapgedeelte voldoende ruimte voor twee kratjes met allerlei inventaris, zelfs dan is er nog wat ruimte over. Verder zat het wel helemaal vol bij ons voor z’n vieren. Stoeltjes, tafeltje en een extra buitententje/luifel aan de achterkant boven op de box.

Op de camping de stoeltjes, tafeltje en de twee inventariskratjes die we nodig hebben eruit gehaald. Die twee losse kratjes buiten vinden we wat slordig. We zitten daarom nog te denken om voor 3 tientjes  een douche tentje erbij te zetten als opslag. Kunnen daar de kratjes in en als het regent ook de stoeltjes. Bovendien is dat tentje wel handig om in om te kleden.  Het openklappen van het bed is echt een fluitje van een cent en om elke dag in de ochtend het terug te klappen en ’s avond het bed weer te maken, totaal geen probleem, gaat heel goed. En het slaapt fantastisch op de 10 cm dikke traagschuim. De daktent is ruim en óók daar slaap je heerlijk.  Het aan de achterkant koken vinden we geweldig, omdat heerlijk buiten te doen. Dat vind ik namelijk een nadeel in al die transporterbusjes, dan moet je dat binnen doen. Het gasstelletje is krachtiger dan ik dacht, werkt goed. Ik had er nog wel een Coleman benzinebrander bij. Het fonteintje met stromend water ook veel vaker gebruikt dan ik dacht. Echt leuk. Er zit wel een soort aanslag op of zo, geprobeerd schoon te maken, maar lukt me niet. Zal ik ook een foto van appen, wellicht weet jij wat dat is, zou kalkaanslag kunnen zijn. Wat soms wel onhandig is dat als je kookt, je niet meer bij de besteklade kunt. Moet je van te voren dus goed nadenken wat je nodig hebt. Verder niet zo’n punt hoor. Koelkast met veel ruimte en werkt zeer goed. Alleen de 12 V aansluiting heeft soms wel snel de neiging om geen contact te  maken, dat komt heel precies. En omdat de kussens van het bed daar tegen aan liggen moest ik elke keer checken of ie wel goed contact maakt. Misschien moet ik daar nog iets op verzinnen, of als jij iets weet.

De MAC box is superhandig, veel ruimte!

Tijdens het reizen hebben we een paar keer maar één nacht ergens gestaan. Dan leggen we alles wat op de box ligt op bestuurder- en bijrijder stoelen om alles in de auto te hebben. Dat kan allemaal net.

Kortom, afgezien van een paar kleinigheden is het allemaal goed bevallen.

Wel is het zo dat we in Griekenland alleen maar buiten zijn, de  auto heb je dus alleen nodig voor het slapen en het gebruik van de box. Maar we willen ook naar plekken waar het wellicht meer regent (Schotland) of kouder is. Dan heb je in tegenstelling tot de “transporter van”  geen uitwijkmogelijkheid naar binnen. ik heb nog op je website gekeken of ik daar tips tegenkwam maar kon ik niets vinden. Daar moeten we natuurlijk kijken hoe dat dan werkt, daarom wilde ik in ieder geval een luifeltentje (Skadu, van Femke op je auto slapen). Maar ja, is wel een beetje Chinese kwaliteit, met wind gaat dat niet werken.

Groet, Wim

Utrecht 29/08/2020.


Op pad met een campervan

Kleine wegen in Frankrijk zijn geen probleem met een campervan. Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte

In dit artikel nemen we je mee naar onze beslissing om een campervan te maken van een Citroën Berlingo en een Ququq kampeerbox.

Waarom?

Wij houden erg van rondzwerven als we op vakantie zijn. Het is leuk om steeds weer nieuwe plekjes te ontdekken of we nu ver weg gaan of in Europa blijven. Eerder hebben we een Volkswagenbus gehad uit 1971, waar we regelmatig mee op pad gingen. Daar hebben we enorm veel plezier mee gehad, maar zo’n oude wagen heeft veel onderhoud nodig en wij zijn zelf niet zo handig.

Onze VW T2 bus uit 1971. Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte

Na een aantal jaren kriebelde het toch weer om een bus te kopen, zodat je altijd onverwacht een tripje kan maken en de hond mee kan nemen. Echter deze bussen blijven vrij duur en ze hebben bijna allemaal dieselmotoren. Wij hadden zelf een auto op diesel, waar we eigenlijk vanaf wilden omdat je niet meer alle steden in mag en omdat de wegenbelasting hoog is.

Waar?

Een handig alternatief is een bestelauto op benzine met een kampeerbox. Op de jaarlijkse CamperExpo in Houten kan je verschillende soorten kampeerboxen bekijken, die in veel verschillende soorten bestelbussen passen.

Vrouw ligt lekker rustig wakker te worden en geniet van de zon en het uitzicht tijdens de kampeervakantie. Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte

Wie?

Onze dure dieselauto werd ingeruild in voor een Citroën Berlingo en we maakten een afspraak met Edzo van 3DotZero in Soest voor de inbouw https://www.3dotzero.nl/macbox/. We besloten om een Ququq kampeerbox aan te schaffen. Deze box ziet er solide en degelijk uit, zodat onze studerende kinderen de campervan ook kunnen lenen. Door de handvaten is de kampeerbox makkelijk uit de auto te tillen (75 kg) , zodat de auto makkelijk kan worden omgebouwd om een studentenwoning leeg te halen of iets groots te vervoeren. Hij bevat ook een 2-pitsgasstel met windscherm, 2 jerrycans, 2 RVS spoelbakken en ruimte voor een koelkast.

Gezin op camping heeft reeds de barbecue aangestoken. Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte

Het bedrijf van Edzo kan ook allerlei dingen aan de auto zelf aan te passen. Zo wilden wij graag gordijntjes, een invoerdoos aan de buitenkant voor een CCE stekker, een 12 Volt ingang achter in de auto voor de koelkast en een set raambeluchtingsroosters.

De Ququq kampeerbox heeft een vast bed, die je kan openklappen als je wilt gaan slapen. Daarvoor moet je de voorstoelen naar voren schuiven. Dan haak je de uiteinden van het bed aan 2 lussen die je aan de gordel hangt.

De achterbank kan je uit de auto halen als je op vakantie gaat, zodat je daar je bagage kwijt kan en de hond. Als je een kort reisje maakt, dan kan je de achterbank ook inklappen.

De hond ligt onder het bed. Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte

Als het gaat regenen kan je gebruik maken van een luifel of een tent. Na wat rondspeuren wilden wij de Vaude bustent kopen. Deze zijn vrij prijzig, maar als je een melding aanzet op marktplaats kan je hem voor veel minder vinden. We wilden de tent zo min mogelijk gebruiken. Alleen als noodoplossing bij regenachtig weer. Het is namelijk veel leuker om in de ochtend de achterklep omhoog te doen en wakker te worden met zicht op de natuur.

Na het uitproberen van de tent op een dagcamping, gingen we met Hemelvaart 2019 voor het eerst op pad met onze campervan. We hadden een kleinschalige camping gekozen in de Champagnestreek in Frankrijk. https://nl.flowercampings.com/campings-champagne-ardenne/camping-domaine-du-buisson. We stonden op een ruime plek aan een beekje, waar je elke ochtend kon genieten van de activiteiten van de beverrat.

Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte
Wakker worden met mooi uitzicht. Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte
Camping Domaine du Buisson. Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte

We zijn nu een aantal keren op pad geweest met de campervan. Gaandeweg ontdek je hoe je de camper naar je eigen wensen het beste in kan richten en je bedenkt een aantal handigheden voor een nog beter comfort. Zo misten we een plekje om onze telefoon en bril kwijt te kunnen bij het slapen. We gebruiken daar nu een kledinghanger met een tasje eraan voor.

Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte

Nog even de voor- en nadelen op een rijtje gezet:

Voordelen:

 • De kampeerbox past gewoon in je auto, je hoeft dus geen aparte camper te kopen. Dat scheelt aanschafkosten en/of stallingskosten.
 • De campervan is klein, waardoor je overal kan parkeren en door smalle straatjes kan rijden.
 • Als je een campervan op benzine koopt, mag je alle steden in.
 • De kampeerbox is makkelijk om te bouwen naar een bed.
 • Je hebt het fornuis, de koelkast en water in een handomdraai bij de hand. Zo kan je bijvoorbeeld ook onderweg koken of koffie/ thee zetten.
 • Je haalt de kampeerbox eenvoudig uit de auto, waardoor je het makkelijk kan gebruiken om iets groots te transporteren of verhuizen.
 • Je hebt snel aanspraak, want veel mensen zijn benieuwd hoe het werkt.
 • Je bent echt buiten, als je daarvan houdt.
Barbecuen op een camping terwijl de avond valt. Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte

Nadelen:

 • Je hebt geen eigen sanitair
 • Als het regent kan je slecht binnen zitten. Je hebt dan een tent of luifel nodig.
 • Je moet wel tegen kleine ruimtes kunnen.
In de avond kan je een lampje aan de klep hangen. Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte

Voor meer reisverhalen en foto’s verwijzen wij je graag door naar onze website: www.captureplaces.com


EEN VIS WEEKEND MET DE DEMO CADDY & QUQUQ KOMBIBOX VOOR EEN UITGEBREID ARTIKEL IN ÉÉN VAN DE HENGEL – EN VISSPORT MAANDBLADEN

EEN VIS WEEKEND MET DE DEMO CADDY & QUQUQ KOMBIBOX VOOR EEN UITGEBREID ARTIKEL IN ÉÉN VAN DE HENGEL – EN VISSPORT MAANDBLADEN

“Waarom heeft u een groene kentekenplaat, terwijl uw garage 150 kilometer verderop zit?” vraagt de agent. “Die platen zijn immers bedoeld voor een proefrit!” De Caddy is laat op de avond aangehouden en omdat Vlissingen in donker voor mij gelijk staat aan een doolhof, ben ik blijkbaar 50 meter tegen het verkeer ingereden bij het wegrijden uit de winkelstraat. Een slecht begin van het weekend, met morgen een dagje makreelvissen voor de boeg…

Aangehouden worden door de politie is wel het laatste waar ik nu op zat te wachten. Ik wil slapen, want om 8 uur vertrekt de charterboot de Westerschelde op, en als ik één ding geleerd heb van zeeziekte, dan is het dat je op tijd naar bed moet om het te voorkomen. De fraaie bruin metallic VW Caddy staat echter geparkeerd aan de Kenau Hasselaarstraat en wordt aan een grondig onderzoek onderworpen. Na het blazen; het tonen van mijn rijbewijs en de autopapieren, maak ik de achterklep open.

Nu het openen van de achterklep ontwaart het gezelschap de ‘QuQuQ’ (Koekoek)  inbouwmodule van de Caddy, die door Edzo en zijn mannen in de Werkplaats in Soest keurig is ingebouwd. Je verwacht een lege laadruimte, maar deze is eigenlijk in twee gestapelde helften verdeeld. De onderste helft bestaat uit drie ‘keukenladen’; de linkerlade is na het uitschuiven ineens een luxe tweepits gasstel geworden; de middelste lade bevat de koelbox die is aangesloten op de USB hub, en wat flesjes bier, priklimonade, ingezouten tappen en inktvis. De rechterschuifladelade heeft twee waterreservoirs met kraantjes. Nieuwsgierig bekijkt de ene agent de inboedel. De andere agent is druk met de telefoon om te checken of er werkelijk geen andere overtredingen geschreven kunnen worden. Ik vertel hem dat een proefrit bij een normale ‘garage-auto’ misschien een uurtje duurt; maar bij een mini-kampeerwagen als deze, heb je minimaal een overnachting nodig om te weten of hij voldoet aan jouw wensen. ‘Proefrit’ is dus een rekbaar begrip. Enfin, we worden het vanavond op dat punt niet eens met elkaar, maar ik zit wel vast aan 149 euro boete voor die overtreding in een straat met éénrichtingsverkeer.

“Waar gaat u eigenlijk slapen?” vraagt de andere agent. Ik was al bang dat die vraag gesteld zou worden. Want het mooie van een kampeerauto is natuurlijk dat je hem ergens neerzet waar je wil overnachten, en dat mag dan wel in landen als Zweden kunnen, waar nog het ‘allemansrecht’ geldt, maar in Nederland gaat dat nu eenmaal niet. Hij wijst op de bovenste helft van de QuQuQ module; die bestaat uit een tweepersoons uitklapmatras waar mijn slaapzak en hoofdkussen op liggen. Mijn stiekeme plan om de auto alvast 50 meter van de charterboot te parkeren; het matras uit te klappen en de slaapzak in te duiken, houd ik maar voor me. De vriendelijke agent bespeurt mijn ongemak en vertelt me dat ik op de Koningsweg – naast de Damen scheepswerf – legaal mag overnachten. Ik bedankt hem vriendelijk voor die informatie, want die plek is slechts 3 minuten verwijderd van mijn eindbestemming.

De parkeerplaats heeft gelukkig voldoende ruimte. Aan de nummerplaten van andere voertuigen te zien, ben ik niet de enige toerist in de stad van Michiel de Ruyter – wel de enige met groene kentekenplaten. Om het tweepersoonsbed uit te klappen heb je eigenlijk twee personen nodig, maar die extra handen ontbreken nu eenmaal. Eerst maar eens de volgestouwde bergruimte op de plek van de neergeklapte achterbank wat ordenen. Daarna de leuningen van de voorstoelen naar voren draaien. In mijn eentje lukt het prima om met beleid het bed uit te klappen, dat precies reikt tot de hoofdsteunen van de neergedraaide voorstoelen. De bos met hengels krijgt een ereplek naast mij in de echtelijke sponde. In de twee ‘hangkasten’ naast mijn hoofd berg ik de smartphone, een flesje water en de hoofdlamp op. Ik tap nog wat water uit het reservoir voor het tandenpoetsen en dan kan de achterklap ook dicht en kunnen de gordijntjes voor het achterraam gesloten worden. Ook aan de zijkant zitten gordijntjes voor de ramen van de twee schuifdeuren, net als aan de voorzijde van de cabine. Van buitenaf ziet niemand dat hier een sportvisser ligt te slapen. Voor ik in slaap val denk ik nog even aan die zure 149 euro boete. De prijs van een prachtige werpmolen met ruimtevaartcarbon, vliegtuigaluminium reservespoel en acht gesealde kogellagers…

Bij het wakker de volgende ochtend worden weet ik even niet waar ik ben, maar op zoek naar de smartphone herken ik mijn huidige interieur en na een greep in de hangkast naast mij kan ik de wekker uitzetten. Het is behoorlijk warm in mijn slaapcabine en ik heb behoefte aan frisse lucht. Gordijn opzij en de schuifdeur open. Het zonnetje is al lang op en het lijkt ideaal visweer. Ik bedenk me ook dat ik iets vergeten ben. Ik heb de Caddy vannacht afgesloten en de ramen dichtgehouden tegen inbraak, maar er waren speciaal daarvoor bedoelde inbraakveilige ventilatieroosters die op de ramen gezet konden worden. En die had ik net nodig gehad. Weer wat geleerd voor de volgende keer.

Na een lange dag op zee pik ik Michel op in Hansweert. De vangst op de charterboot was buiten verwachting. Zelfs op 26 mijl uit de kust was er een glad zeetje en het zonnetje deed de rest. De mooiste zeevisjes gingen mee voor eigen consumptie. Michel heeft de vangsten keurig geseald en ingevroren. In de koelbox van mijn QuQuQ zullen ze de reis terug naar huis prima overleven. Een tiental makreeltjes en horsmakrelen, twee koolvisjes en een mooie gul van 60 cm – meer heb ikzelf niet nodig om te genieten van vers zeebanket. We willen na deze lange dag toch nog even een hengeltje uitgooien. Met zowel de Westerschelde als de Oosterschelde onder handbereik, kiezen we voor de laatste, ook gezien de ligging voor een prachtige zonsondergang die eraan zit te komen. Het uitzicht vanaf de dijk is adembenemend. In de verte zien we Goes en aan de horizon de Zeelandbrug. De Caddy staat geparkeerd en staat bovendien legaal voor de nacht. En dat is wel zo fijn, want ik heb trek in koffie en ook de Pinot Grigio staat niet voor niks gekoeld in de uitschuifkoelkast. Ik hoef tenminste niet meer achter het stuur…

Op deze wonderschone plek is er even tijd voor wat bespiegeling. Is dit de oplossing voor toekomstige vakanties? Visvakanties? Met de huidige situatie in binnen- en buitenland door de COVID-19 maatregelen is de bewegingsvrijheid aardig ingeperkt. En we weten niet wat de toekomst brengen zal. Maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Zeker niet als je gebruik maakt van je eigen auto en een dergelijke inbouwmodule. Een compacte kampeerauto bespaart je de kosten van een hotel, bungalowpark, camping en restaurant. Zelfs de supermarkt is even uit beeld, want alle benodigdheden heb je van huis meegenomen. En nog een voordeel: alle hengels en viskoffers passen erbij, en het verse (zee)aas kan in de koelkast…

Op de terugweg naar huis neem ik afscheid van Zeeland en koers netjes met 100 km naar het midden des lands. In de namiddag staat nog een eetafspraak langs de Lek. Ik parkeer de Caddy bijna aan het water. Ik zorg dat de VW redelijk waterpas staat. De horsmakreel staat in de koeling. Ik heb de visjes gebakken en daarna een halfuurtje in een marinade van water, azijn en Kikkoman gelegd – in die volgorde. Dochter Linda heeft een heerlijke pastasalade meegebracht en terwijl ik de borden klaarzet heeft Kristen de klapstoeltjes neergezet met uitzicht op alweer een uniek landschap – ditmaal langs de noordzijde van de idyllische rivier. Voor de liefhebbers is er alcoholvrij bier; een frisse La Chouffe of Pinot Grigio, en koffie of groene thee. Het tafereeltje heeft alweer de aandacht van een BOA (Bijzonder Opsporings Ambtenaar) getrokken, maar we hebben ons huiswerk gedaan en zijn in bezit van de juiste Vispassen en ook de tijdelijke eetplek is legaal. Niets staat een gezellige avond in de weg met wie weet nog wat snoekbaarsvissen na het eten. Het outdoor-leven maakt hongerig. Eet smakelijk dames!

REDACTEUR BEREND MASSELINK

12/06/2020


Rolstoelauto ook te gebruiken als Minicamper dankzij MACBox

Deze VW Caddy Rolstoelauto is door 3DotZero Automotive omgebouwd met de MACBox.

Hiermee is deze rolstoelauto ook te gebruiken als een minicamper.

De eigenaresse van deze auto gebruikt deze auto primair voor het vervoer van een vriendin van haar die rolstoel gebonden is. Echter houdt ze daarnaast zelf erg van kamperen.

Met deze oplossing kan ze zowel haar vriendin meenemen; als af en toe een keer in haar eentje kamperen.

BEDRIJFSVIDEO BIERMAN

Kijk voor meer informatie over Aanpassingsbedrijf Bierman op: https://biermanab.nl/


QuQuQ Schotland

Great Oak Sales Middlesex UK is a family run business specialising exclusively in VW Transporters, Kombi’s and Campervans.

The QuQuQ Bus Box is perfect for weekend adventures across Scotland.

The bed easily folds over the Kombi seats and is very comfortable.

At the back you have plenty of storage space. With a gas cooker that slides out and two water containers.


Reactie van Conny Sprinkhuizen met de QuQuQ KombiBox

Hierbij een aantal foto’s van mijn eerste experiment met de keuken van de Qbox. Zo ontdek je wat je nog mist in je eigen keukeninventaris, maar vooral wat een geweldige uitvinding dit is. De Qbox-keuken is echt super praktisch, stevig, ruim, alles wat je voor twee personen nodig hebt past er in. En de keuken is ook nog eens esthetisch mooi gemaakt. Het fornuis brandt prima en de gasflessen zijn naar mijn inschatting voldoende om zo’n 5 dagen te gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Conny Sprinkhuizen


Referentie van Michel & Katja met de MacBox minicamper

Hallo Edzo,

We hebben heel erg plezier van onze MAC BOX MINICAMPER. Het is een prachtig concept wat je levert en het is prima uitgevoerd. We zijn al veel onderweg geweest in Nederland en gaan van de zomer Europa in.

Volgende week gaan we echter een week zonder onze camper op pad! We doen namelijk samen met vrienden mee met de zomereditie van de ‘Carbage Run’.

In 5 dagen gaan we 2500 km door prachtige landschappen afleggen en hopen we zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes.
In Nederland leven namelijk veel kinderen in armoede. De stichting regelt en organiseert kinderfeestjes voor die kinderen, zodat zij door hun tussenkomst toch hun verjaardag met vriendjes kunnen vieren.

We zouden het heel erg leuk vinden als je ons met een kleine bijdrage wilt sponsoren!

– Doen we!

Wanneer je (BFG) ons wilt sponsoren dan kun je dat via onderstaand formulier aangeven.

Sponsorformulier Team VWB

– Ja, dat komt goed, we sponsoren, formulier al ingediend!

Hartelijke groet,

Michel Jochems & Katja Berendsen, juni 2019


Referentie Nathalie en Serge uit Gent (B) QuQuQ BusBox in Volkswagen T6 MPV

Wij kochten onze QuQuQ Busbox in het voorjaar van 2018 bij Edzo. We waren bijzonder tevreden over het onthaal, de uitleg en de piekfijne levering en installatie. We trokken ermee naar Duitsland en Tsjechië, met zijn vieren. Mama en papa sliepen in de camper (in ons geval een VW T6 Multivan met QuQuQ) – veertienjarige dochter en haar klasvriendinnetje ernaast in de tent.

Het openklappen van het bed kost echt geen moeite, en weer dichtvouwen evenmin. Door de compactheid van de Busbox houd je trouwens ook nog best veel ruimte over voor bagage (moet ook wel als je met zijn vieren voor enkele weken op reis bent).

Dankzij de ingebouwde koelbox en het gasvuur heb je ook je eigen keukentje bij de hand. Resultaat: vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt, zonder de grote investering van een ‘echte’ camper én de mogelijkheid om je auto ook zonder veel moeite weer om te toveren in een personenwagen.

Als je ’t ons vraagt: niet twijfelen over de aankoop van een QuQuQ, en ook niet over Edzo als leverancier en plaatser!

Nathalie en Serge – Gent (België) – december 2018


Referentie van Peter en Harmke en Mac box in Citroën Berlingo.

Dag Edzo,

Onze reis van 3 maanden met de Mac box en de Citroën Berlingo zit er inmiddels op. We hebben veel plezier gehad van de box met name van het dikke matras. Slaapt prima!

We hebben veel gezien; Duitsland, Polen, Litouwen, Oekraïne en Tsjechië. En we hebben weinig Nederlandse toeristen gezien. En dat is altijd leuk! In Oekraïne (de stad Livv) zelfs maar 1 Nederlandse auto…..en wat bleek. Deze auto is ook door jou omgebouwd!! Bijzonder om dan net deze Doblo Minicamper tegen te komen! Wellicht is deze auto bekend bij jou?

Groeten Peter en Harmke 7-10-2018

@Peter_en_Harmke: Ja, zeker, dat klopt Peter en Harmke, dit was onze eerste demo Fiat Doblo Minicamper CampUniQ in de kleur brons. Inmiddels verkocht en eigenaar maakt er geweldige vakantietrips mee door heel Europa. Maar wel kicken dat je precies in zo’n grote stad er dan gewoon één tegenkomt!

 


Referentie van Alie en Nittert QuQuQ-1 KombiBox in VW Caddy.

Beste Edzo,

Heel fijn dat je de QuQuQ KombiBox speciaal voor je andere klant en ons hebt opgehaald afgelopen vrijdagmorgen uit Duitsland. We zijn meteen vertrokken met de onze QuQuQ naar Europa Park vlak voor Basel. De eerste indruk van de QuQuQ is zeer goed.

De Kombibox is solide en doet niet onder voor een gewone flightcase. Het matras sliep verrassend lekker. De exacte werking van het gasfornuis in combinatie met de gasbussen heb ik nog niet kunnen ontdekken maar ja, Dat krijg je als je chronisch geen handleidingen leest!

Nogmaals bedankt voor de goede service en prettige samenwerking en veel succes met je bedrijf.

Vriendelijke groet van Alie en Nittert uit Bennekom. (oktober 2018)


Referentie Albert en Moniek Mac Box in Renault Kangoo

Beste Edzo,

Eind mei hebben we onze MAC Box bij je opgehaald. Inmiddels zijn we er al meerdere keren mee wezen kamperen. We hebben er een tent bijgekocht (de Kanga Travelpod Tailgater). Het is heerlijk rondtrekken en kamperen in ons ‘minicampertje’. Omdat in de Renault Kangoo de achterbank helemaal plat kan, is er ook veel ruimte voor bagage. Bij aankomst op de camping zijn we snel geïnstalleerd, de tent staat in een kwartier, het is prima koken in ons keukentje en het bed slaapt heerlijk (met de gordijntjes ook goed donker).

Als we op doorreis zijn, zetten we de tent niet op en hoeven alleen de stoeltjes en het bed uit te klappen en we zijn klaar. Thuis laten we de MAC Box achter in de auto staan. Hoedenplank erop, achterbank weer opgeklapt en er is niets meer van zichtbaar. Als we een weekend weg willen, zijn we zo weer vertrokken.

Zoals we wel verwacht hadden, hebben we veel bekijks op de campings. We hebben al menige bezichtiging gehad van onze MAC Box.

Edzo, nogmaals bedankt voor alle goede adviezen en service. Het was altijd een plezier om te zien met hoeveel liefde en vakmanschap jij en je collega’s in de werkplaats de meest prachtige campers bouwen.

Albert en Moniek.
11 augustus 2018.


Referentie Anja Cremers Mac Box met extra kookplaat in Renault Kangoo

Enorm blij met de persoonlijke service van Edzo de Jonge van 3DotZero Automotive bv Soest.

Afgelopen maanden heeft Edzo ervoor gezorgd dat ik mijn droom kon verwezenlijken. Via de website: www.campers4you.nl las ik een berichtje van een vrouw die met een Mini-camper en hond door Frankrijk heeft gereisd. Zij reisde met een Renault Kangoo die Edzo de Jonge had omgebouwd tot een Mini-camper. Ik was op zoek naar een mogelijkheid om vijf of zes maanden door Frankrijk te reizen. De Mini-camper was voor mij dé oplossing. In overleg met Edzo is de keuze gevallen op een Renault Kangoo. Het voordeel is, dat de achterbank stoelen in de Kangoo helemaal plat kunnen. Het is niet nodig deze stoelen te verwijderen als je op reis gaat. Ben je weer thuis, dan heb je weer een gewone personenauto.

Edzo stelde me voor dat hij mij zou adviseren bij de aankoop van een tweedehandse Kangoo. Gelukkig dat ik hiermee ingestemd heb. Bij de eerste auto die we bezichtigden, bleek de verkopende partij niet helemaal eerlijk te zijn over de afkomst van de auto en de kilometerstand. Via een zoektocht van Edzo bij het RWD kwamen we er achter dat de kilometerstand niet juist was en dat de auto een aantekening had bij de RWD. De tweede auto bij een andere garage was een schot in de roos. Ook nog behoorlijk wat van de prijs afgedongen. Zonder Edzo zijn inmenging was dit niet gelukt!!

Ik heb gekozen voor de Mac Box met een extra kookplaatje. In de werkplaats in Soest is er een voorziening gemaakt zodat ook dit kookplaatje veilig kan staan. Het is allemaal heel snel gegaan. Binnen een paar weken was de auto al klaar. Inclusief mooie gordijntjes, etc.

Dank je wel Edzo en Richard vooral voor het meedenken en de persoonlijke snelle service.

En nu op reis!

De Meern, 11-03-2018

Anja Cremers


Referentie Willem en Jolanda Dam, Enschede. Mac Box in VW Caddy. Augustus 2016.

Dag Edzo,

Edzo we zijn net terug 27/8/16 van een prachtige kampeerplek ” de Pomp” in het Friese Kollummerpomp en weer zo genoten van ons nieuwe mobiele buitenverblijf. We dachten we moeten je toch wat feedback geven over onze jongste aanwinst.

Zo snel kan het gaan, nu alweer voor de zesde keer, een lang weekend opstap met onze VW Caddy + MAC BOX. Al geruime tijd speelden we met de gedachte om low budget, zonder te veel poespas in de natuur te verblijven.  Internet is prachtig medium om hiervoor ideeën op te doen.  Al spoedig komen we op je site uit en maken virtueel kennis met de MAC BOX.  We bezoeken 3DotZero Automotive bv in Soest echter pas op 10 juni 2016.  We krijgen een enthousiaste demo van Edzo de Jonge die ons zonder moeite bijna doet beslissen om gelijk maar een MAC box aan te schaffen. Een even hartelijk referentie bezoek bij Marten en Jannie in Assen trekt ons over de streep. Marten heeft alles uitgestald inclusief luifel, aan-rits-tent en ‘proefslapen’. Als deze krasse zestigers zich zo redden met een basic uitrusting dan moet het voor de vroege vijftigers toch zeker lukken. Half juni wordt de order geplaatst en een maand later krijgen we een mail dat de Mac Box al klaar staat om ingebouwd te worden, een externe 220 volt aansluiting en een gordijn rail te laten plaatsen.  We krijgen door de medewerkers van 3DotZero Automotive bv BV een enthousiast ontvangst, prachtig om te zien dat deze vaklui er zoveel plezier in hebben.

De Mac Box staat bijna permanent in onze auto onder de hoedenplank. (deze Unit is overigens maar met 4 inbusboutjes vastgezet en is eenvoudig te verwijderen)  We zijn in een handomdraai weg, achterbank plat, matras + dekbed, roltas met kleren,  stoelen en de luifel in de auto en binnen 15 minuten zijn we klaar om te vertrekken.  Als we de fietsen mee willen nemen halen we de achterbank er eenvoudig uit en plaatsen we onze rijwielen (voorwiel er wel uit) over dwars achter de voorstoelen.  In de keukenmodule hebben we standaard houdbare etenswaren, specerijen, olie, suiker, koffie, thee,  meel e.d. zitten. Serviesgoed en keuken gerei is standaard aanwezig.  De Waeco koelbox functioneert naar behoren en is vrij geluidsarm, het is handig om vooraf gekoelde etenswaar in je koelbox te zetten voordat je vertrekt.  De koelbox werkt op 220 volt en 12 volt en is in 8 standen te regelen. We kunnen de koelkast makkelijk  1 dag op 12 volt op lage stand laten werken zonder dat deze de accu leeg trekt als de auto niet rijdt.  Het 1 pits gastoestel met windbescherming werkt boven verwachting goed ( we zijn een whisperlite  brander met coleman vloeistof gewend)
Het vervangen van de 15 liter watertank vraagt om enige oefening, maar hiervoor heb je wel stromend water  + wasbak aan boord. Het bed slaapt heerlijk, we hebben gekozen voor een 10cm traagschuim matras, dit doet niet onder voor ons eigen bed. We hebben 1.95 cm bed tot onze beschikking, hiervoor moeten wel  de voorstoelen een stukje naar voren.  Maar je kunt zelfs als je het  “20 cm einde”  van het bed, schuin omhoog scharniert,  met “opgemaakt bed” op pad gaan  (de voorstoelen kunnen dan n.l. weer naar achteren worden geschoven.)  We maken gebruik van een katoenen luifel 4×4 meter die we over de helft van de VW Caddy spannen.  We houden genoeg overdekte leefruimte over, ook bij slecht weer is het hieronder goed vertoeven.

Volgend jaar staat Noorwegen op het program, we zijn er, op een tweede accu na,  helemaal klaar voor.

Met vriendelijke groet,

Willem en Jolanda Dam uit Enschede. 28/08/2016


Referentie Janny en Marten:

Beste Edzo,

Het is er tot nu toe nog niet van gekomen, maar we wilden je altijd nog laten weten hoe goed het kamperen met onze Caddy en de MAC-box is bevallen. We zijn er vorig jaar totaal vijf keer op uitgetrokken voor korte en langere tijd. In die vijf keer hebben we alle weersomstandigheden doorstaan: storm, enorme hoosbuien met windstoten en onweer, hitte(34graden) en koude (4-6 graden op 1400 meter).Dit alles zonder enig probleem.

Wat erg prettig is dat je zo gepakt bent als je weg wilt of wilt verkassen.Ook het opzetten van de tent, inmiddels wel met binnentent, gaat erg snel en makkelijk. En bij dit alles aan belangstelling geen gebrek op elke camping hebben we aanloop gehad van belangstellende mensen. Ook leuk voor het sociale contact!

Het leuke van het concept auto met tent/luifel is dat je vele variaties hebt in het gebruik ervan,al naar gelang de omstandigheden zoals:

 • Ga je alleen een lang weekend weg, dan haal je de achterbank er niet uit. Voor langere tijd is het met het oog op de bagage wel handiger om de bang eruit te halen.
 • Ben je op doorreis en de weersomstandigheden zijn redelijk,dan volstaat het om alleen de luifel te gebruiken en ben je zo klaar.
 • Is het erg warm, dan is het prettiger om in de tent te slapen. Je haalt het matras uit de auto en klaar….Bij kou en nattigheid en op doorreis is het weer prettiger om in de auto te slapen.
 • Ook kun je afhankelijk van de situatie en je plannen de tent aan de auto koppelen of juist naast elkaar gebruiken.
 • Een groot voordeel ook is dat je je auto gemakkelijker kan gebruiken om in moeilijk begaanbaar gebied te komen zoals smalle bergwegen, waar men met een grotere camper niet kan komen.(Wij stonden nl. op een camping halverwege de St.Bernardpas met allemaal grote campers en konden van daar uit naar allerlei zijdalen tochten maken om te wandelen. Deze plaatsen waren voor gewone camperbezitters echter onbereikbaar)

Kortom juist al die mogelijkheden, naast het comfort, maken het kamperen er een stuk prettiger op. Al vragen we ons wel af of we op onze tachtigste nog lenig genoeg zijn om in en uit ons bed in de auto te klauteren. Maar misschien heb je daar tegen die tijd ook wel wat op bedacht!

Ook het demonteren van de box uit de auto is een fluitje van een cent. Vier schroeven los, “kistje”op een verrijdbaar onderstel zetten en klaar! We kijken er nu al weer naar uit om ons “kistje” weer te monteren en hebben al weer heel wat plannen voor dit jaar. Hierover nadenkend vroegen we ons af of onze luifel alsnog kan worden uitgebreid met twee zijkanten en mogelijk ook een voorkant.

Met vriendelijke groet van,

Janny en Marten Verdonk.

Assen, februari 2015


Referentie Trix en Gerben:

Beste Edzo,

Deze zomer zijn we voor het eerst op vakantie gegaan met onze Peugeot Partner Tepee en de MAC Box. Tot onze volle tevredenheid. Voordelen zijn dat je én sneller kunt opschieten op de snelwegen dan met een caravan én kunt genieten van het comfort van een camper zonder dat je bakken met geld kwijt bent.

We hebben op drie verschillende plaatsen gekampeerd en daarbij steeds de Vaude Drive Base opgezet (zie foto). Het voordeel van deze zeer snel op te zetten tent is dat je daarin je bagage kwijt kunt als je met de auto op stap gaat. De tent blijft gewoon staan wanneer je met de auto wegrijdt. Voordelen van de tent  zijn ook dat je meer privacy hebt en een beschutte en droge zitplaats als het weer wat minder is (en dat was soms het geval deze zomer). Als je de avond voor vertrek de tent al inpakt ben je de volgende ochtend supersnel weg.

Eén opmerking: je kunt niet rijden terwijl het bed is uitgeklapt, tenminste niet met een Peugeot Partner Tepee. Met een verlengde VW Caddy kan dat wel, denken wij. Overigens is het uit- en inklappen van het bed niet veel werk.

We hadden trouwens nogal wat bekijks en jaloerse blikken als we op een parking stonden en in onze klapstoelen zaten met een lekker gekoeld drankje in de hand. We hebben het systeem de nodige keren uitgelegd!

Kortom: complimenten voor je product. We hopen er nog jaren van te kunnen genieten.

December 2014.

Trix Gijsel & Gerben Dijkstra


Referentie Marie, België:

Dag Edzo,

Ik wilde je nog even laten weten dat alles goed gaat mijn mijn Volkswagen Transporter T5 camper en dat ik er ontzettend tevreden van ben. Ik heb er al enorm veel plezier aan gehad en het is fijn dat alles zo netjes is afgewerkt.

Ik ben inmiddels alle flyers al kwijt aan vrienden en voorbijgangers die de MacBox een geniaal idee vinden en zelf ook interesse hadden. Hopelijk krijg je dus nog veel aanvragen.

Ik prijs de MacBox alleszins aan als mensen informeren. En als je wil dat ik nog wat flyers in mijn bus steek om uit te delen mag je er altijd opsturen.

Nog eens bedankt en veel succes met de verkoop.

Groetjes,

Marie, B2600 Berchem, België  23/08/2014


Jarenlange ervaring in camperbouw

Edzo de Jonge, eigenaar en oprichter van ons bedrijf 3DotZero Automotive bv, kwam begin 2009 op het idee van de Minicamper/CampUniQ omdat hij vaak vraag had naar een compacte camper voor een aantrekkelijke prijs.

In 2014 merkte hij dat er niet altijd behoefte was naar een compleet ingebouwde minicamper en kwam hij met de maatwerk modulaire MACBox minicamperbox waarmee je je bestelauto/combo/MPV in een oogwenk omtovert in een complete Minicamper en weer terug. Kort daarna werd het assortiment camperboxen uitgebreid met 6 verschillende modellen robuuste gepatenteerde QuQuQ camperboxen. In 2018 is het assortiment verder uitgebreid met de in eigen beheer ontwikkelde MicaBox met naast keuken- en bedmodule ook zit- en ligruimte in de Minicamper. In 2022 hebben wij ons assortiment camperboxen verder uitgebreid met de Mobi Kitchenbox.

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen

Graag nodigen we u uit om uw verhaal en uw mooie foto’s aan ons te mailen. Als dank voor uw inspanning ontvangt u bij uw volgende accessoires bestelling een aantrekkelijke korting!